Jordi Palou-Loverdos

Mediador, coach i consultor nacional i internacional en resolució de conflictes. Màster en Mediació i Resolució de Conflictes (Universitat Ramón Llull). Co-director de æquitas. Supervisor-consultor del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Supervisor-consultor de l’Equip de Mediació en Justícia Juvenil del Serveis d’Assessorament Tècnic i d’Atenció a la Víctima de la Direcció General de Mesures Penals Alternatives i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Mediador acreditat en el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. Mediador acreditat en l’àmbit Cooperatiu del Consell Superior de Cooperació de la Direcció General d’Economia Cooperativa i creació d’empreses de la Generalitat de Catalunya. Imparteix classes de mediació i resolució de conflictes a diverses universitats nacionals i internacionals. Llicenciat en Dret (UB). Advocat de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Advocat acreditat davant de la Cort Penal Internacional. Des de 2004 es co-facilitador responsable del procés internacional de Diàleg Intra-Ruandès (DIR).

Lidera diverses iniciatives i investigacions teòriques i pràctiques en l’àmbit de la mediació i la resolució pacífica de conflictes, iniciant als seus alumnes de mediació en la pràctica de l’art marcial no-violenta del Aikido. Es forma en tècniques de mediació i de meditació, així com en altres mètodes de resolució pacífica de conflictes tant en el seu país, com a l’Índia, a Bolívia i als Estats Units d’Amèrica. Conferenciant en diverses universitats i centres d’Europa, Amèrica i Àfrica. Intervé assíduament en programes de televisió, radio i premsa escrita tant a nivell nacional com internacional.
PREMIS

 • Menció especial en el Premi de Drets Humans 2009 de l’Oficina de Pau i Drets Humans de la Generalitat de Catalunya.
 • 1er. Premi “X Aniversari Associació Catalana per al Desenvolupament de la Mediació i l’Arbitratge (ACDMA)”, 2004 amb la investigació “Mediació en Conflictes: cap a un bumerang harmònic”.

 

PUBLICACIONS

 • Valoració de la mediació penal juvenil per part de víctimes i infractors.
  Prólogo de Jordi Palou-Loverdos (febrero 2010).
  (llegir més)
 • Mediación en conflictos empresariales. Togas.
  (llegir més)
 • Justice, Dialogue and Reconciliation: Global approaches aimed at establishing harmony and featuring the involvement of victims and civil society, 2010.
  (llegir més)
 • El concepto de mediación en los conflictos del siglo XXI: aspectos coincidentes y diferenciadores con otras vías de resolución de conflictos. Libro Blanco de la Mediación en Catalunya, coautor, Col·lecció Justicia y Sociedad nº 32, ed. Centre d’Estudis jurídics i formació especialitzada, 2009 (llegir més).
 • Mediación y justicia transicional: aproximaciones globales orientadas a la armonía a partir de las víctimas y la sociedad civil. Simposi sobre Tribunals i mediació, 2009, Huygens editorial (llegir més).
 • Drets humans i justícia transicional: gestionant el passat. Ed. Oficina de Pau i Drets Humans de Generalitat de Catalunya, 2009. (llegir més)
 • Energia potencial para el diálogo, 2007. El Plural (llegir més) .
 • Guerra y Paz en el Trabajo: conflictos y conflictología en las organizaciones, coautor, Ed. Tirant lo Blanch, 2004. (llegir més)
 • Alternativas a la resolución judicial de conflictos existentes en el ámbito de las organizaciones, 2003. Anuario de Justicia Alternativa nº 4, JM Bosch editor.
 • La Mediació Familiar, coautor, Ed. Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Generalitat Catalunya), 2001.
 • Per una espiritualitat que travessa el conflicte per arribar a una pau intemporal. 1er Simposi sobre Conflicte, Espiritualitat i Pacificació, Perspectiva Social, 1999.
 • Mediació i Justícia, Perspectiva Social, 1999.
 • Objecció, la revolta pacifista, coautor, Ed. Columna, 1998. (llegir més)
 • Mediación en Conflictos: hacia un bumeran armónico. Revista Polis nº 14, Revista Académica de la Universidad Biolivariana, Santiago de Chile, Chile. (llegir més)