Irma Rognoni

Advocada, mediadora i consultora en resolució de conflictes. Co-directora de æquitas. Exerceix com advocada especialitzada en dret de menors i família, entitats i drets humans. Com a mediadora i consultora en resolució de conflictes actua en l’àmbit de la família, organitzacions i conflictes internacionals essent facilitadora de diàlegs per a la pau. Des de 2004 es co-facilitadora responsable del procés internacional de Diàleg Intra-Ruandès (DIR) .

Essent estudiant de dret va impartir classes pràctiques d´ Economia Política a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Actualment imparteix classes de mediació i resolució de conflictes a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat consultada puntualment per diverses Conselleries del Govern Autònom i ha participat en l´elaboració i consulta de diversos Reglaments i Lleis Catalanes. Mediadora acreditada pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Ha publicat diversos articles, tant en l’àmbit de la mediació com en el de la intervenció sociojurídica a partir de l´acció de diverses organitzacions no governamentals

PREMIS

  • PREMI DURAN I BAS 1993, atorgat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona per l’elaboració de l’estudi “Assaig sobre els nous camins de l´adopció internacional i el benestar del menor com a criteri principal” (136 pàgs).

 

PUBLICACIONS

  • Mediación familiar en el ámbito judicial. Tratamiento y transformación de conflictos (div. autors). ARIEL Social. Abril 2003. (veure publicació)
  • La Resolució de Conflictes a la família: marc legal i mediació familiar. Les famílies: identitat i obertura (div. autors). Àmbit Maria Corral d´investigació i difusió. 2002.
    (veure publicació)
  • Comunidad Virtual contra la Violencia ejercida sobre niños y adolescentes inmigrantes sin red de apoyo social. Separated Children in Europe Programme. Statement of good practice (part jurídica).CONRED. Març 2002. (veure publicació)
  • Menors y Joves del carrer: visió sòciojurídica, Finestra Oberta nº 23 FUNDACIÓ JAUME BOFILL. Novembre 2001. (veure publicació)
  • Associacions i govern local com agents de Pau. Article en el marc del 1er. Simposi de Pacificació i Resolució de Conflictes. Pau i Treva. Icesb-Pere Tarrés-Universitat Ramon Llull. 2001. (veure publicació)